Naast een goede vakfotograaf is één van de belangrijkste dingen die je moet regelen voor je huwelijk de trouwlocatie. De locatie waar jullie straks willen trouwen moet passen bij de stijl van de trouwdag en natuurlijk ook bij jullie budget. Er zijn meer dan 3500 vaste locaties in Nederland. En dan is het in bijna iedere gemeente ook nog eens mogelijk om te kiezen voor een vrije trouwlocatie.
Maar hoe weet je nu welke locatie het beste bij jullie past?
Vakfotografie Wim Stad heeft door de jaren heen een uitgebreid netwerk opgebouwd en wij willen jullie hierin graag adviseren.

Waar moet de trouwlocatie aan voldoen

Waar moet jullie ideale trouwlocatie aan voldoen? Heb je hiervoor een bepaald budget voor uitgetrokken? Speelt de bepaalde sfeer, ligging en uitstraling een grote rol? Moet de locatie groot of juist knus zijn? Kies je voor verschillende locaties voor het trouwen en voor de receptie of bruiloft of wil je de tijdens hele trouwdag juist niet van plek wisselen? Tevens moet je eerst weten of jullie het huwelijksfeest volledig laten verzorgen door de locatie of zoek je juist naar een mogelijkheid waar je zelf de catering kunt (laten) verzorgen? Ook moet je vooraf weten hoeveel gasten jullie kunnen verwachten, zowel tijdens de huwelijksceremonie en daarna bij het aansnijden van de bruidstaart en tevens tijdens de bruiloft. Aan dergelijke punten zal de trouw- en feestlocatie zeker moeten voldoen. Met deze kennis wordt het een stuk eenvoudiger om de ideale trouwlocatie of feestlocatie voor jullie grote dag te vinden.

Verschillende trouwlocaties

Voor de huwelijksvoltrekking wordt nog altijd wel gebruik gemaakt van de trouwzaal in het gemeentehuis of stadhuis, maar dat is toch wel aanzienlijk minder geworden dan voorheen. Er zijn nu zoveel verschillende en unieke trouwlocaties. Check van te voren of de locatie een officiële trouwlocatie binnen de gemeente is. In dat geval hoef je geen aanvraag te doen om daar te mogen trouwen.

Trouwen in een kasteel

Heb je je altijd al een prinses willen voelen? Dan is trouwen in een kasteel echt iets voor jou! In Nederland zijn er diverse kastelen waar je een fantastische trouwerij en bruiloft kunt vieren. Trouwen in een kasteel is romantisch, maar je moet wel van deze stijl houden. Bij een kasteel zijn meestal prachtige tuinen aangelegd. Een prachtig decor voor de trouwreportage dus! Bij mooi weer kun je zelfs trouwen in deze prachtige kasteeltuinen. Een ander voordeel is dat de meeste kastelen ook over een bruidssuite beschikken. Zo is na het avondfeest voor jullie de trouwdag niet direct afgelopen, maar kun je deze beëindigen in de romantische sferen van de kasteelsuite, uiteraard met een prachtig ontbijt in de ochtend.

Trouwen op het strand

Over romantisch gesproken… Een heel andere sfeer dan een kasteel, maar zeker niet minder uniek is trouwen op het strand. Ja ja… trouwen met je voeten in het zand! Nederland kent prachtige trouwlocaties aan het strand waar jullie een onvergetelijk huwelijk kunnen vieren. Het enige nadeel is dat het in Nederland niet altijd mooi weer is, maar daar hebben de locaties wel een prima oplossing voor. Want ook een huwelijksvoltrekking in een strandpaviljoen met uitzicht op de zee, de bijbehorende geluiden en de geur van de zilte zeelucht is zeker geen straf.

Trouwen op een landgoed

Voor een exclusieve bruiloft is trouwen op een landgoed de juiste keuze. Landgoederen hebben meestal een unieke ligging midden in de natuur. Ze beschikken over een prachtige grote tuin waar jullie met mooi weer kunnen trouwen. Vaak heeft een landgoed meerdere locaties voor de huwelijksvoltrekking, denk hierbij aan een prieel, koetshuis e.d. Ook beschikken de meeste landgoederen over een bruidssuite en/of hotelkamers.

Trouwen in een kerk

Er zijn steeds meer bruidsparen die ervoor kiezen om te trouwen in een kerk. Wel vindt het kerkelijk huwelijk ná de wettelijke ceremonie plaats. In de meeste kerken kun je het burgerlijke- en kerkelijke huwelijk afsluiten. De meeste kerken zijn geëxploiteerd door horeca ondernemers of stichtingen met vrijwilligers. Bij een kerkelijk huwelijk laten jullie het huwelijk inzegenen door een dominee of priester. Wanneer je lid bent van een bepaalde gemeenschap, kun je soms kosteloos gebruik maken van de kerk.

Trouwen in een partycentrum

Een partycentrum is de meest veelzijdige trouwlocatie die we kennen. Een partycentrum beschikt over verschillende zalen. Vaak zijn de zaalgroottes eenvoudig aan te passen en ook de styling en decoratie kun je zelf regelen. Mocht je budget niet zo groot zijn dan is een partycentrum de perfecte locatie. Je bespaart namelijk kosten door je gehele trouwdag op 1 locatie te vieren. Ook heeft een partycentrum een goede keuken voor diners, buffetten en hapjes. Een ander voordeel van een partycentrum is dat de meeste beschikken over een bruidssuite en/of hotelkamers.