Een paar handige tips voor een perfecte huwelijksreportage:

Een goede fotolocatie voor binnen en buiten is erg belangrijk.

De foto’s die op locatie genomen worden zijn een zeer belangrijk onderdeel van jullie huwelijksdag.
De huwelijksceremonie is natuurlijk het “hot item” van de dag, maar vergeet niet: Je trouwt niet alleen tijdens de ceremonie….. je huwelijksdag duurt 24 uur!
Vandaar dat wij alle tijd nemen om in alle rust en heerlijk ontspannen een onvergetelijke fotoserie te maken. Maar waar dan?  Vakfotografie Wim Stad heeft voor o.a. de keuze fotolocatie door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd.
Wij willen daarin graag adviseren en kunnen jullie zo nodig daarbij introduceren. Dat neemt veel werk uit handen..je hebt het toch al zo druk met organiseren!

Iedereen wil graag foto’s maken

Een belangrijke tip!  Wij weten dat iedereen graag foto’s van jullie als schitterend bruidspaar willen maken.
Wij willen echter graag op professionele wijze de fotografie voor jullie verzorgen en daarom: spreek daarom met jullie (dag) gasten af dat er tijdens de huwelijksceremonie(s)en de fotografie op locatie niet mee gefotografeerd wordt.
Het maakt het werken voor Wilma en mij een stuk lastiger; gaat ten koste van de onze creativiteit en mobiliteit en door het steeds meeflitsen wordt er vaak ook ongewenst licht veroorzaakt. Jullie willen toch ook graag een perfecte huwelijksreportage hebben?
Thuis en na de ceremonie(s), receptie en feestavond etc. is natuurlijk geen enkel probleem!

Groepsfoto’s

Meestal worden er na de huwelijksceremonie ook diverse groepsfoto’s gemaakt.
Niet alleen van alle daggasten tezamen, maar ook van kleine groepjes onderling.  Dat is best leuk om te doen, maar zorg ervoor dat de ceremoniemeester een lijstje heeft van de groepen die op de foto moeten.
De ceremoniemeester kan dan de groepjes bij elkaar roepen en kunnen we snel de groepsfotografie afwerken.

Bruidspaar toejuichen

Na de ceremonie wordt het bruidspaar buitengekomen meestal uitbundig toegejuicht en worden er leuke acties ondernomen. Vroeger was de gewoonte om rijst te strooien, maar in veel gemeenten mag dat niet meer.
Een leuke optie is bellenblazen. Er zijn in feestwinkels hele leuke bellenblaas houders te koop, speciaal gericht op bruiloften.
Willen jullie wat anders? Je kan de gasten ook met iets anders laten strooien zoals confetti, kleine felgekleurde pompons of ( speciaal in de herfst),strooien met herfstbladeren.
Dat is origineel en super leuk om te doen! Vraag aan de bode of horecauitbater wel even na of dit mag.

Tegenwoordig kun je bijna overal trouwen

Voorheen alleen in het gemeentehuis; tegenwoordig kun je in bijna elke gemeente op de meest uiteenlopende (horeca) locaties trouwen.
Zelfs in de buitenlucht ( bij mooi weer!) is meer regel dan uitzondering. Een trouwlocatie kiezen die perfect bij past geeft jullie bruiloft een uniek en persoonlijk karakter.
Vakfotografie Wim Stad is bekend met vele soorten trouwlocaties en wij willen daar graag in adviseren.

Kinderen

Zijn er kinderen op jullie bruiloft? Geef ze dan ook een taak om te doen.
Leuk is bijvoorbeeld om de kinderen, tijdens de ceremonie de ringen aan te laten geven.
Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Het vooroplopen bij binnenkomst en strooien van rozeblaadjes geeft een heel leuk effect en is heel vertederend.
Jonge kinderen kunnen ook tijdens de ceremonie bijvoorbeeld voor jullie een mooie tekening maken. Een leuke herinnering voor later!

Dieren

Dieren op jullie bruiloft?
Dieren horen bij het gezin en dus zijn dieren, vooral honden, steeds vaker aanwezig bij de mooiste dag in het leven van hun baasjes.
Let op! Niet op elke trouwgelegenheid (stadhuis, horeca etc) zijn honden welkom. Controleer altijd vooraf of dat mogelijk is.
Vaak worden honden ook meegenomen bij de locatieopnamen, maar dat mag ook niet overal.
Zorg er in ieder geval voor dat nadat de foto’s met de hond gemaakt zijn een familie de hond mee kan nemen of uit kan laten.